Huisartsengroepspraktijk Leek is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0594-514050 SPOED:toets1
Telefoonnummer: 0594-514050 SPOED:toets1
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Praktijkverpleegkundigen

Praktijkverpleegkundigen Somatiek 

 

Ria van der Werff en Marijke Geutjes zijn  onze praktijkverpleegkundigen somatiek. Zij houden zich vooral bezig met het opsporen, in kaart brengen en behandelen van patienten met hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, tabaksverslaving en overgewicht.

Zij hebben zelfstandige spreekuren en roepen patienten die bij ons bekend zijn met een verhoogd risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, zelf op.

Als u vragen heeft voor de POH-er, dan kunt u haar telefonisch bereiken via de assistente. Zij noteert uw telefoonnummer en u wordt tussen 16.20 en 17.00 uur teruggebeld.

Marijke Geutjes is de POH-er van dr van der Veen en dr Jellema. Zij werkt op maandag, dinsdag, woensdag en om de week op donderdag.  Ria van der Werff is de POH-er van dr Geerts en dr Toxopeus. Zij werkt op maandag, dinsdag en woensdag. 

 

Diabetesverpleegkundige

Onze diabetesverpleegkundige Véronique Laan begeleidt onze patienten met type II diabetes mellitus. Dit is suikerziekte, die ontstaat bij ouderen en patienten met overgewicht.

Dankzij intensieve begeleiding van een diabetesverpleegkundige ontwikkelen de meeste suikerziekte-patienten minder complicaties op de lange termijn.  Zij besteedt veel aandacht aan informatie over het ziektebeeld, uw gewicht, uw lifestyle en uw dieet. 

Tevens begeleidt zij patienten, die van tabletten moeten overschakelen op insuline.

 

Praktijkverpleegkundige GGZ

Janet Dekker en Nienke Eising zijn onze praktijkverpleegkundigen GGZ voor volwassenen vanaf 18 jaar.  Als u klachten van psychische aard heeft, kunt u bij hen terecht op verwijzing van de huisarts. Janet of Nienke zal vervolgens samen met u kijken hoe en waarmee u het beste geholpen kunt worden.  Dit kan in één gesprek, maar mogelijk zijn er ook meerdere gesprekken voor nodig. Wanneer uw klachten gecompliceerder zijn , dan zal uw huisarts u direct of via de POH-GGZ doorverwijzen naar een gespecialiseerde hulpverlener of hulpverleningsinstantie.

Dominique Jagersma is praktijkverpleegkundige GGZ-jeugd. Zij is gedetacheerd door ACCARE en werkt in onze praktijk. Dominique geeft voorlichting op scholen, vertegenwoordigt de huisartsen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en doet ook spreekuur op verwijzing van de huisartsen uit onze groepspraktijk.

 

Physician assistant Ouderenzorg

Jan Mulder coordineert de ouderenzorg namens de 4 huisartsen in onze groepspraktijk.  Hij is de schakel tussen de kwetsbare oudere, de mantelzorg en de thuiszorg.  Jan werkt op maandag , woensdag en vrijdag.

Alle praktijkverpleegkundigen werken onder supervisie van de huisarts.